Guasha Therapie.

Guasha is een eeuwenoude schraaptechniek (schrapen vertaald zich naar Gua) voor mensen en paarden waar voornamelijk een edelsteen voor wordt gebruikt. Guasha kan ook preventief en versterkend ingezet worden. Deze schraaptechniek in combinatie met een speciale olie zorgt ervoor dat afvalstoffen in het bindweefsel afgevoerd kunnen worden. De olie heeft twee functies: het beschermd de huid tijdens de behandeling en verwarmd de spieren waardoor de afvalstoffen makkelijker afgevoerd kunnen worden. 

Guasha kan voor meerdere doelen ingezet worden. 

- Versterken. Dit is gericht op het bevorderen van de doorbloeding en energie. Deze behandeling zorgt ervoor dat blokkades en klachten voorkomen kunnen worden, het werkt preventief.

- Reduceren. Dit is gericht op de blokkade. De blokkade wordt weg geschraapt waardoor zuurstof en voedingsstof rijk vocht de ruimte vullen, dit kleurt de huid rood. Doordat de geschraapte ruimte zich vult met zuurstof en voedingsstof rijk vocht ontstaat Sha, wat zich vertaald naar zandkorrel. Dit verwijst naar de roodheid van de huid.

Guasha bevorderd de doorbloeding, verminderd spierknopen en blokkades en kan helpen bij een breed scala aan klachten. Enkele voorbeelden hiervan zijn: pijn, hoofdpijn, migraine.

Guasha therapie en Cranio Sacraal therapie gaan goed samen omdat beiden therapieën ook energetisch inwerken. Door het paard eerst af te schrapen kan ik veel blokkades vinden en behandelen, waarna ik tijdens de cranio er dieper op in kan werken.

 


Wanneer kan Guasha therapie niet?

Guasha kan niet wanneer er sprake is van de mogelijke situaties/aandoeningen: zwangerschap, kanker (ook niet in de voorgeschiedenis), bij gebruik van bloedverdunners, bloed aandoeningen, allergische purpura, botbreuken en operatiewonden, buikpijn en ontstekingen, ongewone afscheidingen zoals zweren, pus furunculose en abcessen, extreme angst of onrust, onderhuidse zwellingen (met onbekende aard), psyhciatrische aandoeningen, tuberculose, tetanus, zeer ernstige acute- of chronische gevallen, nierziekten, extreme zwakte of vermagering, honger, extreem overeten, extreme dorst en extreme vermoeidheid.