Nicky, 35 jaar.

Op 9 jarige leeftijd kreeg ik mijn eerste pony en al snel volgden er meer. Lange tijd heb ik mij bezig gehouden met het vinden van de beste manier van het houden van paarden. Al jong was ik het namelijk niet helemaal eens met de traditionele manier van paarden houden en rijden. Ik kreeg de mogelijkheid om aan huis de ideale plek te realiseren: 24/7 buiten met schuilmogelijkheid, onbeperkt ruwvoer en sociale contacten. 

In 2015 kocht ik Kahn, een paard met zowel fysieke als mentale problemen. Na de gebruikelijke onderzoeken en therapieën doorlopen te hebben bleef Kahn headshaken en vage klachten houden. Dit was voor mij de aanleiding om verder te kijken dan de traditionele en/of gebruikelijke behandelingen. Kahn is toen door een Cranio Sacraal therapeut behandeld waarna ik al snel merkte dat de vage klachten en het headshaken verminderden en daarna verdwenen. Dit was voor mij een enorme eye-opener.

In 2021 startte ik met de opleiding tot Cranio Sacraal therapeut. Deze ronde ik succesvol af in Juni 2022. Sindsdien ben ik actief begonnen met het behandelen van paarden. Als aanvulling op mijn werk als Cranio Sacraal therapeut ben ik in September 2022 begonnen met de opleiding tot Guasha Therapeut voor mensen en paarden.

Het drijft mij om paarden gezonder en gelukkiger te zien worden door de behandelingen, dit maakt dat ik elke dag plezier heb in mijn werk.

Kahn en ik.